T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DERİNCE - 19 Mayis Anadolu Lisesi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Bugün; ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Yüce Türk Milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101'nci yıl dönümünü kutluyoruz.

Merhum Akif'in "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği'nin hafızasına kazıması gerekmektedir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyoruz ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.

 08-03-202208-03-202208-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2022 - Güncelleme: 08.03.2022 16:04 - Görüntülenme: 352
  Beğen | 0  kişi beğendi