KOCAELİ / DERİNCE - 19 Mayis Anadolu Lisesi

19 Mayis Anadolu Lisesi

Dumlupınar Mh. Öznur Sk. No.5 Derince/KOCAELİ
Vizyon
Yaşam boyu öğrenmeyi temel alan bir yaklaşımla sorumluluklarının farkında öğrenciler yetiştiren, Ortaöğretimde öncelikli tercih edilen, Temel değerlerine bağlı iyi insan bilinci ile eğitilmiş, En iyi Üniversitelere her yıl artan sayıda öğrenci yerleştiren, Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Vatan, Bayrak, Milli birlik ve bütünlüğü özümsemiş, Güçlü ve kararlı bir eğitim-öğretim kurumu olmak.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula ve temel değerlerimize bağlı, milli duyguları gelişmiş, laik gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz; öğrencilerimizin bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Başarılar
2016-2017 Yılı Sportif Faaliyetler; Kickboks İllerarası Yıldızlar 2.Etap Şampiyonası 1.si, Karting Türkiye 2.si, Judo İl/Bölge 3.sü, Modern Pentadlon İl 3.sü, Türkiye Anadolu Buz Pateni Türkiye 1.si, Voleybol İl 1.si, Bölge 3.sü, 2016-2017 Sosyal Kültürel Faaliyetler; Kitap Okuma Yarışması İl 3.sü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kompozisyon Yarışması İl 1.si, Öğretmenler Günü Kompozisyon Yarışması İlçe 1.si, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Şiir Yarışması İl 1.si, Milli Birlik ve Kahramanlar Kitap Okuma Yarışması İl 1.si, Bilgi Yarışması İlçe 3.sü
Doğalgaz-Kalorifer
İngilizce, Almanca
Toplu Taşıma Araçları
Yerleşim Yeri
Derince Kaymakamlık Binası yakınında, 60 Evler mevkiinde, Harikalar Sahiline 500 metre mesafededir.
İl Merkezi 10 km, İlçe Merkezi 1 km
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 9. Sınıf: 240
% 80
Sportif Etkinlikler